Filmstad

Hoge Zand 36 B

2512 EM Den Haag

contact


                                                  Den Haag, oktober 2019
Beleidsplan
Het algemene beleid van de afgelopen jaren wordt onverminderd voortgezet:

Het productioneel en inhoudelijk ondersteunen van films die vanuit een persoonlijke invalshoek gemaakt worden. In de praktijk zijn dit veelal films van kunstenaars en onafhankelijke filmmakers.De laatste jaren wordt het steeds moeilijker of via de fondsen in Nederland ondersteuning te vinden voor filmprojecten. De meeste fondsen sluiten zelfs film expliciet uit.

Vanuit deze situatie gezien, wordt het steeds belangrijker om via crowd-funding en sponsoring deze filmprojecten gefinancierd te krijgen.

Daarom is het belangrijk om ons in de toekomst verder te specialiseren in deze manieren van financieren; hier een netwerk in op te bouwen en samenwerkingen aan te gaan met gelijk gestemde organisaties. Zo zijn er al contacten met Near/by Film om te kijken of we elkaar kunnen steunen en wellicht samen kunnen optrekken in specifieke kunstfilm-projecten.


Ook op distributievlak is er veel aan het veranderen. Eenduidige antwoorden in dit speelveld zijn er niet. In de traditionele ‘filmhuis’ bioscoop is veelal op een enkele uitzondering na geen plek meer voor dit soort films. Vertoning zal naast de festivals en in de galerieën/musea steeds meer online plaats vinden.

Op dit vlak zijn verschillende initiatieven opgestart. Zoals dat van G-network, die een online platvorm voor dit soort specifieke films wil opzetten. Wij ondersteunen dit van harte en geven veel feedback vanuit onze ervaring en expertise. Eind dit jaar moet het platform online gaan.


De komende jaren zijn uitdagende tijden voor de onafhankelijke kunstenaars/filmmakers.

Wij sluiten af met de wens dat er weer veel geslaagde en mooie filmprojecten tot stand mogen komen en gezien worden.

Bestuur Stichting Filmstad


Esther Urlus

Lizan ten Have

Tinus Holthuis